Vi övar gudstillit och motstånd i en trasig värld

av Maja

Hej! Jag och Annika Spalde kommer att leda en kurs i höst där vi tillsammans med deltagarna utforskar hur engagemang och tjänst kan präglas av gudstillit och motstånd. Vi längtar efter en aktivism som håller i längden och där tillit, förtröstan, medkänsla och andra andliga värden får vara det som främst motiverar och leder oss. Vi vill prata om våra upplevelser av aktivism som en andlig erfarenhet och utmana varandra i ytterligare kroppslig efterföljelse – att överlämna oss själva helt i Guds händer, mer än våra tankar, känslor och viljebeslut. Vi tror att det finns en stor rikedom i detta att utforska. Kursen heter ”Hållbart engagemang – Att öva gudstillit och motstånd i en trasig värld”.  Jag vill inbjuda er alla hjärtligt att delta.

Nedan, info från facebook-eventet:

”Hållbart engagemang – Att öva gudstillit och motstånd i en trasig värld”
En kurs för kristna som vill att deras aktivism ska hålla i det långa loppet. Tillsammans utforskar vi frågor som ”Hur kan praktiker som enkelhet och fasta fördjupa det politiska motståndet? Hur förhåller vi oss till bristande framgång i arbetet? Vad innebär kroppslig efterföljelse? Hur kan jag få mer medkänsla med motparten?”

Vi prövar olika andliga praktiker och delar erfarenheter, samtalar kring texter vi läst, deltar i någon manifestation tillsammans, och ev en retreatdag. Vi tar lärdom och låter oss inspireras av människor som gått före.

Eftersom vi inte vill ha en större grupp än 7-8 personer, och folk med lite blandade erfarenheter, kan det hända att vi inte kan säga ja till alla anmälningar.

Upplägg: Två helger under hösten 2013 (den första blir 4-6 okt, den andra blir 29 nov-1 dec) och två under våren 2014. Vissa självstudier däremellan.
Plats: Mellansverige (Örebro, Mjölby …).
Pris: Självkostnadspris.
Kursledare: Maja Ekström och Annika Spalde.
Anmälan/frågor: annika.spalde at gmail.com
Välkommen med på denna resa

Uppdatering: Annika och jag har bestämt oss för att skjuta kursstarten till årsskiftet. Det nya datumet som gäller är 24-26/1 2014.

Annonser